Recept: Ongebakken pindakaasrepen met een vleugje sinaasappel

#pindakaas #maardan #anders

GESCHREVEN DOOR:

Boy

LEESTIJD:

Ongeveer 5 minuten

GEPLAATST OP:

1 juni 2021

Soms wil je wel pindakaas, maar dan anders. Snap ik. Daarom heb ik samen met Marieke van @Healthykitchenbym (lees: Chef proeft, Marieke doet al het harde werk) een recept geschreven voor ongebakken pindakaasrepen met een vleugje sinaasappel.

Waarom ongebakken? Nou, dat is heel lekker en makkelijker dan gebakken. Waarom een vleugje sinaasappel? Sinaasappel is lekker, en ieder recept moet een hint of een vleugje hebben. En er zit ook nog pure chocola in. En pindakaas 🙂

Klaar voor? Komt ie!

Klaar zetten voor +/- 6 repen:

  • 120 gram VanThuys pindakaas Zonder ellende (andere merken pindakaas werken niet…)
  • 175 gram havermout
  • 40 gram kokosolie
  • 40 gram honing (Voor de “vegans” onder ons: agavesiroop kan ook)
  • 50 gram gehakte ongezouten pinda’s (tip: rooster de pinda’s even in de oven)
  • 40 gram pure chocola (85%)
  • Rasp van de schil van ongeveer een halve sinaasappel

Stappenplan:

  1. Bekleed een bakvorm of ovenschaal  met bakpapier
  2. Leg een aantal gehakte pinda’s apart voor de afwerking, het oog wil ook wat
  3. Smelt de kokosolie, pindakaas en honing (of plantaardig alternatief) al roerend in een pannetje
  4. Eenmaal gesmolten voeg je de havermout en de gehakte pinda’s toe
  5. Roer alles goed door elkaar
  6. Giet (of stort) je mengsel in je beklede bakvorm of ovenschaal en maak er een mooie egale laag van
  7. Zet je bakvorm of ovenschaal in de koelkast en laat het mengsel mooi opstijven.
  8. Pak lekker even wat te drinken en kom op adem.
  9. Nu moet je de chocola smelten, verhit hiervoor de chocola “au bain-marie”. Au bain watte… -> Klik! (Dankjewel voor de uitleg Appie)
  10. Als de chocola is gesmolten voeg je hier de rasp van de schil van de sinaasappel aan toe.
  11. Loop naar de koelkast, pak het uitgeharde mengsel en snij het in 6 repen. Dit hoef je niet in de koelkast te doen, mag gewoon op tafel of op/aan het aanrecht
  12. Pak de chocola en schenk dit over de repen en top af met de apart gelegde pinda’s
  13. Leg alles neer en geniet van het uitzicht van 6 heerlijke ongebakken pindakaasrepen met een vleugje sinaasappel
  14. Eet smakelijk!

Tips:

  • In het geval je niet alle repen in 1 keer op eet kan je ze het best bewaren in de koelkast
  • Als je ze langer wil bewaren kunnen ze ook in de vriezer, lekkerder worden ze dan natuurlijk niet.
  • De “topping” van chocola met sinaasappel en pinda’s is optioneel. Varieer naar hartenlust.