Met de poten in de klei

#pindakaas #zonderellende

GESCHREVEN DOOR:

Boy

LEESTIJD:

Ongeveer 5 minuten

GEPLAATST OP:

4 december 2020

Met de poten in de klei, heerlijk! Of in mijn geval met de handen in de pinda’s. Argentijnse runners voor de kenners onder ons ;)

Na een paar weken van veel bureauwerk (lees: leren over hygiëne, vergunningen en registraties regelen, administratie opzetten, webshop bouwen, enzovoort) heb ik afgelopen dagen getest met “De Malerij”, het epicentrum van VanThuys. Vorige week ben ik begonnen met het leegmaken van de ruimte. Vervolgens poetsen, ontsmetten, poetsen, ontsmetten en nog een keer poetsen en ontsmetten. De werktafels en opslagkasten geplaatst. Daarna een inkoopronde door de regio. Pinda’s, potjes, etiketten, stickers, bedrijfskleding, keukenbenodigdheden, hygiëneproducten, noem maar op. En als laatste, de kers, op de taart, het uitpakken en installeren van de maler.

En dan mag Chef pindakaas los: schort voor, bandi op en baardmasker achter de oren geklemd. Eindelijk met de handen (netjes voorzien van handschoenen natuurlijk) in de pinda’s. Ik rooster de eerste lading runners in de oven, koel ze terug en maal ze tot pindakaas. Ondertussen is de, in kokend water gesteriliseerde pot, droog en kan ik de pindakaas afvullen. Deksel op de pot en batch 1 is klaar! Zie de foto voor het resultaat, VanThuys pindakaas.

Trots? Ja, best wel. Mooi werk man!