Hiephiep…HOERA! VanThuys 1 jaar!

#pindakaas #versvandechef #leesvoer

GESCHREVEN DOOR:

Boy

LEESTIJD:

Ongeveer 5 minuten

GEPLAATST OP:

14 december 2021

Hiep hiep hoera! Hiep hiep hoera! Lang zal Chef leven, in de gloria!

Uw verslaggever ter plaatse spreekt met Chef pindakaas Boy Bouwmeester over het afgelopen jaar waarin hij is gestart met VanThuys pindakaas. We spreken over het afgelopen jaar maar kijken ook alvast vooruit naar wat komen gaat. Lezen jullie mee?

Lochem, december 2021:

Het idee was en is simpel, pindakaas maken en verkopen. Pindakaas van duurzame geteelde pinda’s en zonder ellende: géén toegevoegde suikers, géén palmolie, géén conserveringsmiddelen, géén stabilisatoren en andere toevoegingen die je niet uit kan spreken of beginnen met E-… Niet zomaar pindakaas dus maar pindakaas met een boodschap: een bijdrage aan een bewuste, transparante én eerlijke consumentenmarkt.

Na een intensief jaar van voorbereiden, regelen, verbouwen, testen, nog meer testen en véél proeven volgde begin december 2020 de inschrijving bij de KvK. Dat moet als je een hobby uit de hand wil laten lopen en er een bedrijf van wil maken. Op 14 december opende de webwinkel en daarmee was pindakaas van VanThuys beschikbaar voor heel pindakaas-minnend Nederland. Al snel rolden de eerste potten pindakaas van droog-geroosterde gemalen duurzame pinda’s van de band in De Malerij in Lochem.

We maken even een sprongetje van ongeveer een jaar. Een jaar vol pinda’s, potten, deksels en etiketten, droogroosteren en malen, social media posts, samenwerkingen, ondernemerslessen, inspirerende kennismakingen en ontzettend leuke gesprekken. Een jaar waarin de potten eerst per doos en tray werden geleverd maar inmiddels op pallets. Een jaar waarin eerst rauwe runners per kilo werden geroosterd in de oven thuis, maar inmiddels regelmatig op en neer gependeld wordt naar Wereldbakker Wijnand om de pinda’s per 100 kilo te roosteren. Ook een jaar waarin VanThuys pindakaas eerst in geen enkele winkel te krijgen was maar inmiddels op meer dan 20 plekken in het land verkrijgbaar is. En een jaar vol plezier, ontzettend veel plezier. Ik kan je zeggen dat Chef pindakaas inmiddels aardig losse heupen heeft gekregen van al die vreugdedansjes.

Ontzettend trots op dit eerste jaar maar voornamelijk ook bezig met wat de toekomst moet gaan brengen. Dus chef: Wat brengt de toekomst? Goede vraag! Het volgende jaar staat in het teken van het verder professionaliseren van het bedrijfsmatige aspect, het optimaliseren van het productieproces en het verduurzamen van alle elementen binnen VanThuys. Groeien dus, in alle opzichten. En er moet meer ruimte komen voor het vertellen van “het verhaal van VanThuys”, want wat maakt Vanthuys pindakaas nu VanThuys pindakaas? En hopelijk heel veel pinda’s en nog meer vreugdedansjes natuurlijk.

Het belooft weer een mooi jaar te worden, over een jaar spreken we elkaar weer!

Bedankt voor het lezen en nog een fijne dag!